MC-RP

Budowa serwera...

#1 2011-06-13 07:54:24

privateone

prefectus fabrum

Punktów :   

privateone [Przyjęty]

1. privateone
2.
Nadciągała wojna, wszyscy zbierali się 7 dnia każdego tygodnia w karczmie, aby przedstawić własne plany co do wojny i podarować 20% dochodów z pracy. Mijały miesiące, Król nakazał produkcję broni i zbroi z wszystkich datków, niestety okazało się, że surowców brakuje. Na drugi dzień Król wyszedł na ambone i rozgłosił wszystkim, że jeżeli nie wezmą się do roboty i nie oddadzą sumiennie datków to spotka ich najboleśniejsza i najdłuższa śmierć z rąk wrogów. Wtedy z tłumu wystąpił wielki, umięśniony górnik, jego imienia nikt nie znał, wiadomo było tylko tyle, że przekopał pół podziemi Rzymu mając tylko jeden kilof i jeden bochenek chleba do spożycia. Zawołał głośno - Królu, przyniosę za 2 dni przed wschodem słońca tyle żelaza i złota ile nigdy dotąd nie widziałeś na oczy! Król po tych słowach wrócił do pokoju, a nie znajomy górnik wyruszył w drogę. Minął jeden dzień, ludzie mówili na okrągło tylko o tym górniku - jak to możliwe w 2 dni przyniesie tyle złota i żelaza, przecież król ma nawet własny skarbiec i na pewno ma tam tyle wszystkiego, że stu chłopów by tego nie uniosło. Nadchodzi wschód drugiego dnia, wojna tuż tuż, a górnika nie widać, słońce już powoli wschodzi, nagle na wzniesieniu pojawił się górnik, bez żadnej torby czy wozu. Król patrzy z pogardą na niego przez teleskop, nagle zza pleców górnika wychodzi tysiąc krasnoludów, każdy ma przy sobie torbę tak dużą, że ledwo ją niosą i zmierzają do zamku. Gdy górnik przybył do miasta król mianował do Arystokratą, jednak górnik odmówił, nakazał krasnoludom zostawić surowce w koszarach i poszedł do swojej ziemianki. Król za te surowce był w stanie ubrać dziesięciokrotnie większe wojsko niż posiada, jego zdziwienie sięgało zenitu. W nocy tego samego dnia Król poszedł do ziemianki górnika i spytał go skąd wziął tyle surowców, on odparł - ja pracuję ty rządzisz, mnie nie obchodzi jak pracujesz, wiec ty tez sie nie obchodz - po tych słowach górnik poprosił Króla, aby opuścił jego ziemiankę i zasnął.
3. Górnik

#2 2011-06-13 09:46:50

matheuss

centuriones primus pilus

Punktów :   

Re: privateone [Przyjęty]

Hahahaha, no po prostu bahahahahahaa, spadłbym z krzesła, gdyby nie to, ze siedzę na fotelu:)
DODANY.
Jak widać, nie trzeba ataku wampirów na wioskę, Twojej rodziny, aby napisać dobrą historię

#3 2011-06-13 15:04:21

Trias

prefectus fabrum

Punktów :   

Re: privateone [Przyjęty]

Za taką historię to ja bym mu na wstępie dał Sztygara. No bo skoro ma pod sobą tysiąc krasnoludów... No i tu dużo mówić Król mianował go Arystokratą! Więcej takich historii proszę.

Edit: Sorry, ale emotikonka "" mnie rozwaliła i musiałem ją usunąć

Ostatnio edytowany przez Trias (2011-06-13 15:05:34)

Stopka forum

RSS