MC-RP

Budowa serwera...

#1 2011-06-18 20:25:38

Haku

prefectus fabrum

Punktów :   

Spell's

Witam Serdecznie czytelników!
Otó¿ jak wiecie na serwerze mamy ma³o komend magicznych;(.
Chcia³bym temu zaradziæ,aby gra mia³a jeszcze wiêkszy charakter ¶redniowiecza.
Mianowice rzecz bior±c gdy rycerze walczyli ze smokami a czarnoksiê¿nicy toczyli zaciek³e pojedynki magiczne a królewny czeka³y w wie¿ach na wybawcê.
Có¿ znalaz³em plugin dodaj±cy nowe mo¿liwo¶ci czyli spell's. Nie chce wyj¶æ na durnia ale spójrzcie na to z drugiej strony...
Spotyka siê w nocy lord wampir z biskupem po czym rozpoczyna siê walka,miotane s± kule ognia strzelaj± pioruny a wokó³ wszystko jakby zwrócone oczyma do walki.
Proszê o rozpatrzenie tego tematu.
Ps:Komendy(spelle) bêd± p³atne jak zwykle a dostêp d tych klas bêd± mia³y 2 profesje:Vampir , Ksi±dz. Wraz z awansem zdobywane bêd± przyzwolenia na nowe komendy magiczne.
Dziêkuje czytelnikom za uwagê
                                                                                                                                 Pozdrawiam Haku

Adres do spells : http://forums.bukkit.org/threads/fun-ma … 860.16630/

#2 2011-06-18 22:30:07

Lemur

prefectus auxiliorum

Punktów :   

Re: Spell's

Po pierwsze masz taki dzial jak pomsly i propozycje. I tam masz taki pododzial pluginy.
Po 2 juz setki takich pluginow sam podawalem.
Po 3 sorry za ortografie ale cos mi sie z klawiatura zwalilo.

#3 2011-06-19 06:24:55

Haku

prefectus fabrum

Punktów :   

Hmm...wybacz nie zauwa¿y³em tego wcze¶niej ale naprawdê by³oby mi³o gdyby ten pomys³ przeszed³

#4 2011-06-19 10:34:35

matheuss

centuriones primus pilus

Punktów :   

1. wyobra¼ sobie walkê na ogniste kule i pioruny w porcie albo Rzymie, pomimo cuboidów, wiêkszo¶æ budowli sp³onie.
2. prawie wszystkie czary wchodz± w konflikt z innymi pluginami WG, Essentials, bêdzie to wymaga³o du¿o czasu zanim zacznie prawid³owo dzia³aæ, a zanim to nast±pi nie jestem w stanie stwierdziæ ile razy serwer padnie i ile czasu minie zanim go naprawimy.
3. po tygodniu od wprowadzenia pluginu na serwie bêd± tylko vampiry i klerycy, no i y4nuszek który jest jedn± z niewielu osób które graj± RP, wiêkszo¶æ z Was drodzy gracze zakoñczy³a odgrywanie postaci na napisaniu podania.
4. Ka¿da moja wizyta w grze bêdzie siê koñczy³a spamem typu: dlaczego on to zrobi³, jak to zrobiæ, czemu mi nie dzia³a, zbanuj go bo mi spali³ dom itd itp. Na serwerze jest ju¿ kilka pluginów, ka¿dy dodaje po kilka komend i wiêkszo¶æ z graczy nie umie siê nimi pos³ugiwaæ.
5. Sam plugin wymaga dodawania wielu uprawnieñ do pliku permissions który ju¿ teraz jest gigantyczny.
6 dodatkowo:
- 31 czarów, ka¿dy z osobna musi byæ skonfigurowany, dodany do uprawnieñ ka¿dej profesji (Vampir, Demon Krwi, Vampir Lord, Ksi±dz, Biskup, Kardyna³) i odpowiednio dla nie skonfigurowany.
- nale¿y dodaæ uprawnienia, które pozwol± siê danej profesji uczyæ czarów, sprawdzaæ listê dostêpnych czarów, oraz uczyæ innych czarów.

Reasumuj±c, jestem jak najbardziej za takim pluginem, ale na serwerze z lud¼mi, którzy potrafi± graæ i rozumiej± istotê trybu RP, jak na chwilê obecn±, serwer jest ju¿ prze³adowany pluginami, równowaga zostanie zaburzona, gdy wampir zacznie walczyæ z wojownikiem, potrzeba by jeszcze dla wojowników pluginu z poziomami i zwiêkszeniem obra¿eñ.

#5 2011-06-19 16:40:43

Haku

prefectus fabrum

Punktów :   

W takim razie poszukam pluginu dla wojowników ,rycerzy itd

#6 2011-06-19 18:29:18

matheuss

centuriones primus pilus

Punktów :   

Pluginy to ja znam, problem jest z ich wgraniem i obs³ug±:
1. przez graczy.
2. odpowiedni±, konfiguracj± z innymi pluginami.

ps. dlaczego czytacie tylko to co siê wam podoba? Czy wasze umys³y maj± jak±¶ nies³ychan± umiejêtno¶æ wymazywania ze ¶wiadomo¶ci tego co najwa¿niejsze, a dla Was niemi³e?

#7 2011-06-25 11:58:59

Haku

prefectus fabrum

Punktów :   

Wybacz i przepraszam

Stopka forum

RSS